EUR/GBP mírně býčí blízko 0,8535

EUR/GBP mírně býčí blízko 0,8535

Zdá se, že EUR/GBP během páteční seance zaznamenal mírné zisky a lze jej pozorovat poblíž 0,8535. Na denním grafu EUR/GBP je celkový sentiment neutrální až medvědí, což naznačuje, že nedávné býčí zisky jsou pouze krátkodobé.

Jeden z odborníků upozornil, že se zdá, že si prodejci EUR/GBP dávají pauzu. Koneckonců jen za leden 2024 EUR/GBP již ztratil -1,6 % své hodnoty. Pokud se podíváme na týdenní graf, ukazatele se stále nacházejí v záporné oblasti, což znamená, že prodejci jsou stále dominantní silou.

Gbp pod tlakem po komentářích Boea

pohled na fundamenty EUR/GBP naznačuje, že GBP je po holubičích komentářích BoE pod mírným tlakem. Přestože snížení sazeb stále není na dohled, jazyk, který BoE používá, změknul. Jeden z členů „Swait Dhingra“ dokonce hlasoval pro první snížení sazeb za několik let.

Technický graf jako D1 ukazuje, že EUR/GBP je stále pod vlivem kouzla medvědů. Index RSI vytváří pozitivní sklon, ale nedaří se mu uniknout z medvědího teritoria.

MACD zároveň tiskne červené sloupce s dominantním medvědím trendem. Jinde na grafu EUR/GBP D1 ukazují hodnoty 20, 100 a 200 SMA, že medvědi se stále drží za rohem.

A pokud se přesuneme k týdennímu grafu EUR/GBP, uvidíme, že medvědí sentiment je stále pevný. Indexy RSI, MACD a SMA rovněž ukazují, že medvědi mají situaci pod kontrolou.

Navzdory tomu se odborníci domnívají, že EUR/GBP bude od pondělí pravděpodobně konsolidovat, neboť šest týdnů uzavřel v červených číslech.

Je také důležité poznamenat, že zatímco GBP je pod vlivem počasí kvůli BoE, ECB zaujala přístup více orientovaný na data.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek