EUR/USD na cestě k zotavení kolem 1,0500

Eur/USD zůstává v záporných hodnotách pod 1,0950

Měnový pár EUR/USD se obchoduje poblíž úrovně 1,0500 po oživení, které začalo na úrovni 1,0488 (8měsíční minimum). Ačkoli se pár nachází jen o několik pipů výše, stále to znamená malou naději pro býky. Z větší části se zdá, že dolar (USD) konsoliduje své zisky před důležitými ekonomickými ukazateli, jako je německá inflace.

Bližší pohled na měnový pár euro/dolar nám říká, že úroveň 1,0488 (minimum) byla naposledy zaznamenána pouze během března. V meziročním srovnání (2023) byla tato úroveň také jen o 5 pipů vyšší, stejně jako v případě eura.

EUR/USD v přeprodané oblasti poblíž 1,0488

Měnový pár EUR/USD se prozatím nachází velmi blízko hladiny 1,0500 s převážně medvědí tendencí. Z denního grafu EUR/USD vyplývá, že ukazatel RSI již překonal úroveň 30, což naznačuje přeprodanou oblast.

Nakonec dává smysl se domnívat, že EUR/USD bude konsolidovat výše poté, co zažil 7 dní soustavného prodeje. Navzdory tomu všemu je medvědí riziko na EUR/USD stále velmi reálné a vyžaduje opatrnost.

Čtyřhodinový graf EUR/USD také odhaluje, že dochází k odrazu, protože pár se nakonec dotkl dna svého klesajícího kanálu. Takže i když medvědí trend zůstane zachován, malá konsolidace nebo korekce je velmi pravděpodobná.

Pokud však pár znovu obnoví medvědí trend a prolomí hladinu podpory 1,0480, povede to pár euro/dolar k hladině podpory 1,0455. Na horní straně je nejbližší rezistencí, na kterou si musíme dát pozor, hladina 1,0550.

Na fundamentální straně je akce velmi málo, protože komentáře člena ECB měly na EUR/USD také velmi malý vliv. Prozatím zůstává ECB závislá na datech, aby vytyčila další směr své politiky.

Prozatím je dominantním tématem posilování dolaru, kvůli kterému se euro & ostatní měny obracejí dolů. V příštích několika týdnech by se to však mohlo změnit, pokud i ECB zaujme více jestřábí přístup.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek