Eur/USD zůstává v záporných hodnotách pod 1,0950

Eur/USD zůstává v záporných hodnotách pod 1,0950

Měnový pár EUR/USD lze pozorovat v blízkosti rukojeti 1,0950, což ukazuje, že zůstává v záporném teritoriu. Medvědí trend na EUR/USD je způsoben poptávkou po USD, protože trhy se připravují na zveřejnění údajů vysoké úrovně z USA.

Technický graf EUR/USD naznačuje, že je třeba mít více jasno v tom, co nás čeká. Například EUR/USD D1 naznačuje, že sentiment je medvědí až neutrální. Kromě toho 20 SMA přítomný poblíž rukojeti 1,0970 také nadále posílá kupce eura níže.

Co se týče klouzavých průměrů s delšími periodami, ty nevykazují vůbec žádný úhel, což naznačuje nedostatek směru. Stejně tak většina technických ukazatelů je stále neutrální, což naznačuje, že na trhu není přítomen dostatek kupců EUR.

Čtyřhodinový graf ukazuje, že prodejci eura mají situaci pod kontrolou

Krátkodobý trend měnového páru EURO/Dolar ukazuje na rostoucí riziko pohybu směrem dolů. Například na 4hodinovém grafu se nadále tisknou svíčky pod 20 SMA a 100 SMA, zatímco 200 SMA poskytuje tolik potřebnou podporu.

Stejně tak graf EUR/USD ukazuje, že většina ukazatelů hybnosti se také pohybuje poblíž středové linie, což naznačuje, že obchodníci jsou zmatení. Co se týče ukazatele RSI, ten se nachází poblíž úrovně 43, což znamená, že prodejci eura jsou stále silní.

Pokud se podíváme na horizontální úrovně supportu, nejbližší z nich je 1,0920, kde se nachází také 200 SMA. Poté následují úrovně 1,0885 a následně 1,0840.

Naopak úrovně odporu, které musí EUR/USD sledovat, se nacházejí na 1,0970 a poté na 1,1000. Poté se krátkodobá rezistence nachází na úrovni 1,1015 a následně silná rezistence na úrovni 1,1060.

Sečteno a podtrženo, tón kolem EUR/USD je měkký, s vyšší šancí na pokles. Obchodní rozpětí je také velmi úzké, protože EUR/USD uvízl mezi důležitými SMA. Trhy navíc také očekávají údaje o CPI, aby mohly znovu upravit své pozice v USD.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek