Eurusd pokračuje v obchodování nad 10750

Eurusd pokračuje v obchodování nad 10750

Během pondělní obchodní seance se měnový pár EUR/USD pohyboval nad úrovní 1,0750. Současná nálada na trhu spolu se zasedáními centrálních bank a zveřejňováním ekonomických údajů způsobily, že USD jen obtížně hledal poptávku.

Všechny tyto faktory ztěžovaly USD získat vůči euru jakoukoli pozici. Proto když se podíváme na pár, jako je EUR/USD, je jasné, že tržní prostředí přeje spíše růstu.

EUR/USD: RSI naznačuje býčí momentum.

Když se podíváme na 4hodinový graf EUR/USD, ukazatel RSI také ukazuje na býčí momentum. Prozatím se ukazatel RSI obchoduje nad úrovní 60, což je býčí znamení. Kromě toho se ukazatel 20 SMA na 4hodinovém grafu obchoduje také nad úrovní 100 SMA, což je další býčí znamení.

Při pohledu shora jsou dalšími důležitými úrovněmi odporu pro EUR/USD 1,0800, 1,0840 a 1,0860. První z nich je kulaté číslo, zatímco druhá se shoduje s 200 SMA. Podobně se úroveň 1,0860 shoduje s 50 % fib retracementem.

Pokud pár EUR/USD prolomí úroveň 1,0750, povede to k tomu, že se posuneme směrem k supportu 1,0720 a následně k supportu 1,0700.

Celkově se měnovému páru EUR/USD podařilo zahájit nový týden mírným růstem a naposledy byl viděn, jak se přibližuje k úrovni 1,0750. Technický výhled EUR/USD navíc naznačuje, že další zisky jsou v nejbližší době velmi pravděpodobné.

Současná nálada na trhu je navíc rizikově pozitivní, což USD ztěžuje nalezení dostatečné poptávky mezi investory.

Pokud jde o budoucnost, za několik dní bude zveřejněn index spotřebitelských cen, přičemž prognóza pro index CPI naznačuje, že dosáhne hodnoty 4,2 (v ročním vyjádření). Dříve byl údaj CPI za duben 4,9 %, což nám říká, že trh očekává ochlazení inflace.

Největší událostí, která změní směr EUR/USD, je však zasedání Fedu a jeho politické rozhodnutí.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek