GBP/JPY se mění na zelenou poblíž úrovně 184,00

GBP/JPY se mění na zelenou poblíž úrovně 184,00

Křížový kurz GBP/JPY vzrostl, když britská libra nadále vykazovala sílu vůči japonskému jenu. Tento měnový pár však nadále zažívá cik-cak cenovou akci uprostřed smíšené nálady na trhu. Přesto se kříž stále drží v zelených číslech, což svědčí o síle libry šterlinků vůči konkurenci.

Na začátku středeční seance kurz GBP/JPY klesl na 183,20, ale nakonec se zotavil a uzavřel den v zelených číslech. Během americké obchodní seance se kříži podařilo dotknout se úrovně 184,40 (denní maximum), aby vzápětí klesl zpět na 184,00.

Pokles průmyslové a zpracovatelské výroby

Co se týče ekonomické situace, většina údajů ze Spojeného království byla pod očekáváním. Pro začátek, průmyslová výroba zaznamenala pokles o 0,7 %, zatímco prognóza počítala pouze s 0,6 %.

Údaje o průmyslové výrobě byly sice nad prognózou, ale i nadále se pohybují v záporných hodnotách, což značí kontrakci. Podle údajů činila hodnota tohoto indexu během července -0,8 % oproti prognóze -1 %. Kromě toho se během července snížil také HDP Spojeného království na 0,5 %, což byla opět rána pro britskou libru.

Co se týče technické stránky, měnovému páru GBP/JPY se podařilo dotknout působivého denního maxima poblíž 184,00, což je samo o sobě úspěch. V důsledku tohoto býčího impulsu je nyní 100 SMA na h1 velmi blízko k tomu, aby se obrátil do býčího trendu.

Pohled na denní křeslo GBP/JPY naznačuje, že medvědí trendová linie, která začala na 186,75, je stále platná. Kromě toho se na úrovni 183,00 nachází 50 SMA, který rovněž tlačí cenu níže. Pokud se tedy býkům podaří GBP podepřít nad těmito úrovněmi, mohli bychom se konečně dočkat prolomení dlouhodobého medvědího cyklu.

Na denní bázi (krátkodobě) není pochyb o tom, že se měnovému páru GBP/JPY podařilo nastartovat oživení. Údaje přicházející ze Spojeného království však nejsou podpůrné, což ohrožuje nedávné býčí momentum.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek