GBP/USD končí týden pod 1,2200

GBP/USD stabilní nad 1,2650 na pozadí rozhodnutí Boe

Měnový pár GBP/USD uzavřel týden pod úrovní 1,2200, když medvědí trend pokračoval v zesilování i během posledního obchodního dne.

Pro Bank of England (BoE) je jedním z hlavních problémů inflace, což znamená, že nemá příliš na výběr, pokud jde o snižování vysokých úrokových sazeb v zemi. Zjednodušeně řečeno, inflace je pro BoE i nadále dostatečně velkou hrozbou, aby mohla udržet vysoké úrokové sazby ve Spojeném království.

I přes všechna tato opatření zůstávají ceny vyšší, než je cíl stanovený BoE. To znamená, že sen o snížení sazeb je nyní ještě vzdálenější než kdykoli předtím! Pro britské firmy zůstanou vysoké i náklady na financování a půjčky, což bude tlumit ekonomiku.

Výrobní sektor ve Spojeném království zůstává slabý

Podobně se zhoršují i pracovní podmínky ve Spojeném království, zatímco pesimistický výhled převládá ve výrobním sektoru. To je tedy další důvod, který může BoE znepokojovat při udržování vysokých úrokových sazeb.

Při pohledu do budoucna nás čeká britský index PMI, který by měl ukázat, že se ekonomické ukazatele dále zhoršily. Pokud to dopadne podle očekávání, bude to pro měnový pár GBP/USD znamenat další pokles.

Naopak se očekává, že americký dolar bude příští týden přitahovat nákupní tlak. Kromě toho se řeší i otázka uzavření vlády, což se ukáže jako býčí faktor i pro americký dolar. Stejně tak po opatřeních amerických představitelů zmizely i obavy ze zpoždění zprávy NFP.

Technická analýza měnového páru GBP/USD ukazuje, že libra (GBP) ustoupila poté, co se dotkla 200 SMA (hodinová). Při tomto pokusu se GBP v pátek dotkla úrovně 1,2270 (denní maximum) a poté se dočkala odmítnutí od linie SMA.

Prozatím to vypadá, že 34. EMA (hodinová) drží strop jakémukoli postupu GBP/USD, což nám říká, že prolomení této linie bude důležité pro jakýkoli trvalý býčí impuls. Jakékoli prolomení linie 34 EMA tedy bude znamenat, že medvědí tlak na GBP/USD zmizel.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek