GBP/USD po zveřejnění britského HDP na úrovni 1,2200

GBP/USD stabilní nad 1,2650 na pozadí rozhodnutí Boe

Konečně jsme se dočkali výsledků HDP za 3. čtvrtletí ve Spojeném království, které vykázalo meziroční nárůst o 0,6 %. Navzdory pozitivním zprávám pár GBP/USD pokračoval v medvědí dynamice a v pátek ztratil rukojeť 1,22.

Zdá se, že investoři nyní sledují nadcházející údaje ze Spojeného království poté, co HDP nepřinesl žádnou reakci. Zároveň se zelená bankovka těší vyšší poptávce ze strany devizových hráčů, protože šance na další zvýšení sazeb se enormně zvýšily.

Hladina 1,22 je skutečně důležitá, jelikož se na grafu H4 shoduje s 23,6% Fib retracementem a také se 100 SMA. Kromě toho se na úrovni 1,22 nachází také 200 SMA, což dále podtrhuje důležitost této úrovně.

GBP/USD na cestě k úrovním podpory 1,22 a 1,2150

Pokud tedy kupci na GBP/USD ztratí rukojeť 1,22, potvrdí to přeměnu této úrovně ze supportu na rezistenci. Další na řadě jsou úrovně podpory 1,2150, 1,2140 a poté 1,21, které budou pravděpodobně cílem medvědů.

Na horní straně máme 50 SMA, který působí jako dynamická rezistence a nachází se na úrovni 1,2250. Poté tu máme 1,2275 a následně 1,2300, což je rovněž zóna rezistence na úrovni kulatého čísla.

Celkově lze říci, že býci na GBP/USD mají během páteční seance potíže s tím, aby předvedli nějakou působivou rally. Proto je dominantním tématem na GBP/USD obchodování do strany s vyšší pravděpodobností uzavření dne v červených číslech.

Pokud se ohlédneme za HDP Spojeného království za 3. čtvrtletí, míra expanze činila 0,6 % meziročně. Z pohledu trhu se očekával růst pouze o 0,5 %, což znamená, že skutečný údaj byl býčí.

Jinde průmyslová výroba za měsíc září nevykázala vůbec žádné zlepšení. Naopak ve Spojeném království došlo ke skokovému nárůstu průmyslové výroby o 0,1 %. Kromě toho celkový objem podnikatelských investic ze Spojeného království během třetího čtvrtletí rovněž vykázal pokles.

Stručně řečeno, údaje ze Spojeného království jsou přinejlepším smíšené, což je důvod, proč GBP/USD nedokázal na krátkodobých a dlouhodobých grafech vytisknout žádné velké pohyby.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek