USD/CAD se dotkl 9měsíčního minima na úrovni 1,3137

USD/CAD se bude obchodovat v rozkolísaném pásmu - Scotiabank

Od minulého měsíce (květen) je USDCAD pod silným medvědím tlakem a vytváří nižší minima a nižší maxima. Technický výhled navíc nyní vypadá ještě chmurněji, když byl symetrický trojúhelníkový obrazec prolomen směrem dolů.

Po medvědím proražení trojúhelníkového obrazce pár USD/CAD obnovil 9měsíční minimum a naposledy se nacházel poblíž úrovně 1,3137. Pokud se podíváme na ukazatel momenta na páru USD/CAD, říká nám, že krátkodobý trend je medvědí.

USDCAD: RSI zůstává červený

Ukazatel RSI na páru USD/CAD na okamžik vstoupil do přeprodané zóny, než se z ní dostal. Tím se hodnota ukazatele ochladila, ale stále tiskne medvědí čísla. Podobně i ukazatel MACD naznačuje, že trend USD/CAD je titěrný směrem dolů.

Na základě těchto technických čísel mohou medvědi tlačit USD/CAD směrem k supportu přítomnému na úrovni 1,3137. Jakmile tento pevný support zmizí, změní se v rezistenci a donutí tak USD/CAD směřovat k cenové úrovni 1,3074 nebo ještě níže. Pokud bude hladina 1,3074 proražena, další zastávkou pro prodejce USD bude hladina 1,2960 (minimum ze září 2022).

A i kdyby prodejci USD/CAD hladinu 1,2960 překonali, dalším supportem bude hladina 1,2727, což je rovněž minimum ze srpna 2022.

Naopak šance na jakýkoli růst je velmi malá, ale každý proražený support se změní v rezistenci. V takovém případě začnou všechny výše zmíněné úrovně sloužit jako rezistence.

Pokud kupci USD/CAD získají sílu, nejbližší rezistencí bude 1,3225, což je support z listopadu 2022. Podobně další důležitou rezistencí je 1,3319, což byl support během května.

Celkově je současný sentiment na USD/CAD po proražení trojúhelníkové formace medvědí. Při pohledu do budoucna bude při určování dalšího směru USD/CAD hrát klíčovou roli cenová úroveň 1,3000. Zvýšení sazeb ze strany Fedu na červencovém zasedání by však mohlo situaci na USD/CAD zvrátit tím, že by podpořilo americký dolar.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek