USD/CHF se po americkém indexu spotřebitelských cen pohybuje v blízkosti 0,8930

USD/CHF se po americkém indexu spotřebitelských cen pohybuje v blízkosti 0,8930

Po dvou dnech působivých zisků v řadě se zdá, že býkům na páru USD/CHF došla smůla. Ve čtvrteční seanci USD/CHF na pozadí slabšího DYX (dolarového indexu) nakonec obrátil směr.

Prozatím se USD/CHF obchoduje kolem úrovně 0,8930 a za jediný den již ztratil 0,10 % své hodnoty. Podobně je na tom i DYX, který se po poklesu z úrovně 104,96 pohybuje na zadní koleji v blízkosti 104,65.

Posledním katalyzátorem, který poslal USD/CHF do pohybu, byl americký index spotřebitelských cen, který meziměsíčně vzrostl o 0,6 %. Stejně tak meziroční CPI činil 3,7 % oproti očekávanému čtení 3,2 %.

Malá až nulová šance na zvýšení sazeb v září

Skutečným důvodem slabosti zelené bankovky je skutečnost, že šance na zvýšení sazeb na nadcházejícím zasedání je malá. To však zároveň znamená, že existuje šance na zvýšení inflace v nadcházejících měsících. Pro zářijové zasedání se šance na nezvýšení sazeb nyní pohybuje na úrovni 97 %. Pro listopad je šance 49,2 %, což naznačuje, že šance na zvýšení sazeb je dostatečná.

Ze Švýcarska většinou nepřichází téměř žádné údaje. Jinými slovy, údaje přicházející z USA budou určovat vývoj obchodního páru USD/CHF.

Navíc obchodní vztahy mezi USA a Čínou nejsou ideální, což je také důležitý faktor, který stojí za medvědími pohyby USD. V důsledku toho USD/CHF klesá, což svědčí o síle CHF vůči jeho konkurenci.

Dnes nás také čekají dovozní ceny a index švýcarských výrobců, které poskytnou určitý vhled do švýcarské ekonomiky.

Hlavním katalyzátorem je však zcela jistě údaj o CPI, tedy rozhodnutí o úrokových sazbách, které nadále silně zatěžuje pár USD/CHF. Pokud se však podíváme na širší obrázek, USD je vůči většině svých vrstevníků i přes výprodej v kratších časových horizontech stále v plusu.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek