USD/JPY končí týden pozitivně na 145,36

USD/JPY zůstane v příštích šesti měsících nad úrovní 145,00 - Rabobank

I přes ztrátu v posledních dvou dnech (pátek a čtvrtek) v červené barvě se páru USD/JPY podařilo uzavřít týden v zelené barvě. Na konci páteční seance se cena páru dolar/jen pohybovala na úrovni 145,36, což je více než otevírací cena 144,91.

Po většinu času měl JPY vůči USD navrch, což podtrhuje sílu japonského jenu za celý týden. Na druhé straně index DXY zaznamenal mírné ztráty poblíž úrovně 103,60.

Pokud se podíváme na fundamentální stránku, červencový údaj CPI z Japonska činil 3,3 % v meziročním srovnání. To bylo více, než činila prognóza 2,5 % stanovená hráči na trhu, a naznačovalo to skokové zvýšení inflace. Hráči na marketech tento skok neočekávali, a tak byli zaskočeni. Proto pokud se podíváme na devizový trh, je zřejmé, že JPY odvozoval svou sílu od údaje CPI.

Ekonomické problémy Číny favorizují zelenou bankovku

Nemůžeme však přehlédnout křehkou japonskou ekonomiku a skutečnost, že nedávné čtení inflace není v souladu s politikou BoJ. Kromě toho se představitelé BOJ nadále drží opatrného postoje, protože se snaží dohlédnout na zdraví čínského oživení. BOJ se zatím snaží zdržet jakýchkoli změn svého dlouhodoběakomodativního přístupu.

Na druhou stranu nedávné finanční potíže v Číně prospívají zelené bankovce. Zejména nedávné podání žádosti o bankrotovou ochranu společnosti EverGrande zasadilo čínskému hospodářskému oživení velkou ránu. Když tedy říkáme, že USD má proti svým soupeřům navrch, není to bezdůvodné.

Dalším faktorem, který je pro zelenou bankovku pozitivní, je zápis ze zasedání FOMC, který zdůrazňuje, že vysoká úroková sazba tu zůstane a v nejbližší době se nikam nechystá.

Pokud se nyní podíváme na denní měnový pár USD/JPY, je tendence neutrální až medvědí. V podstatě většina trendových ukazatelů, jako jsou MACD a RSI, vykazuje známky slábnoucí hybnosti.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek