Zotavení amerického dolaru tlačí AUD/USD na 0,6450

AUD/USD o 0,90 % níže, obchodníci čekají na rozhodnutí Rba

Páteční seance tohoto týdne se nesla ve znamení zprávy NFP a indexu PMI, které ukázaly odolnost americké ekonomiky. V důsledku toho se americký dolar vydal o něco níže, aby našel podporu v blízkosti 20 SMA nacházející se na úrovni 103,30. Od té doby získal americký dolar značnou podporu a obchoduje se poblíž úrovně 104,20.

Zpráva NFP ukázala, že v srpnu přibylo více pracovních míst než v červenci. Stejně tak se zvýšily i výdělky, avšak tempo bylo poněkud pomalejší. Navíc míra nezaměstnanosti šla o něco výše a vyvolala určité obavy o zdraví amerického trhu práce.

Proto by nebylo špatné říci, že to byly právě údaje z ISM, které skutečně pomohly americkému dolaru k býčímu kurzu. Ačkoli i ISM vykázal kontrakci, údaj byl stále lepší než minulý měsíc & tak vyvolal býčí oživení USD.

33% šance na listopadové zvýšení sazeb v USA

Po nedávných údajích je nyní 33% šance na listopadové zvýšení sazeb oproti dřívějším 40% šancím. Jinými slovy, stav americké ekonomiky není tak dobrý jako před několika měsíci, a může tak přimět Fed k zastavení a přehodnocení své politiky.

V krátkodobém horizontu je D1 graf AUD/USD medvědí, jelikož dominantním tématem zůstává síla USD. Pokud se podíváme na ukazatel RSI, ten se pohybuje blízko středové linie, ale nadále se dotýká záporného teritoria. Pouze na základě tohoto ukazatele tedy můžeme říci, že trend zůstává pro AUD medvědí a pro USD býčí.

Kromě toho ukazatel MACD také vykazuje červené sloupce, což je další důvod věřit v medvědí trend na páru AUD/USD. Úrovněmi podpory pro AUD/USD jsou prozatím 0,6430 a poté 0,6400. Jestliže hladinu 0,6400 na denním grafu překoná, další support se bude nacházet poblíž 0,6390.

Na druhé straně hladina odporu pro AUD/USD se nachází poblíž 0,6460 a poté 0,6480. Poté se další zastávka pro býky na AUD bude nacházet na úrovni 0,6500.

Autor

  • Sandra Summers

    Sandra je naší nejnovější posilou v týmu profesionálních obchodníků na onlineobchodovani.cz. Sandra, která se již 6 let zabývá obchodováním, kryptoměnami, blockchainem a arbitrážními příležitostmi, je klíčem k tomu, aby naše uživatele informovala o nejnovějších inovacích a trendech, což jistě každému pomůže udělat to nejlepší rozhodnutí ve světě tradingu. Když se zrovna hluboce neponořuje do čísel, baví ji horolezectví a dlouhé procházky po Praze, kde žije.

Přejít nahoru
Přejít na začátek